sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Veekoo - kahvia

Turussa toimii yhä edelleen kahvipaahtimo, joka paahtaa tällä hetkellä kahdeksaa eri kahvilaatua ja niitä voi ostaa muutamista eri liikkeistä

Ennen tätä aikaa Turussa on toiminut Veekoo - Tirronen, jonka toiminta on merkitty loppuneeksi vuonna 1981. Tässä purkissa on ollut 250g Brasilian sekoitus Veekoo-kahvia, 250 grammaa on ollut tyypillinen kuluttajapakkaus 1920-luvun lopulta lähtien 100 gramman ja 500 gramman lisäksi. Purkkia kiertää kuva Brasiliasta ja lisäksi siinä on punavalkea vaaka-logo, joka kuuluu Vähittäiskauppiaiden Oylle. Purkkia ostaessani ajattelin sen olevan ehkä 50-luvulta, mutta salapoliisityötä tehtyäni tuon vaaka-logon takaa löytyvän Vähittäiskauppaiden Oyn toiminta on lakannut vuonna 1929! 

Hyvä tuuli on paras kaunistaja!
Tilkkanen Vähittäiskauppiaiden Oyn kahvia keventää mieltänne silloinkin kun olette allapäin. Ja iloiset ajatukset tekevät kauniimmaksi. Kohtuullisesti nautittuna onkin Veekoo-kahvi mitä terveellisin nautintoaine. Se poistaa väsyneisyyden, luo vilkkautta, iloisuutta ja hyväntuulisuutta siksi, että kahvin virkistysteho on paahtimoissamme huoliteltu mitä taloudellisimmaksi. Kahvilaadut puhdistetaan, kuoret poistetaan, kahvi paahdetaan kehittynein menetelmin ja eri kahvilaatuja yhdistetään taitavasti. Vähittäiskauppiaiden paahdetussa kahvissa on niinollen vain se, mikä kahvissa on hyvää, nautinnollista ja virkistävää. 
-Mainos vuodelta 1929

Logoa olen kuitenkin nähnyt esimerkiksi etiketeissä, jotka ovat varmuudella 50-luvulta, eli tämä Veekoo - Tirronen lienee jotain Vähittäiskauppiaiden Oyn hajoamisesta seurannutta? Muista pienemmistä - kuten Kokkolan, kahvipaahtimoista on löytynyt aina mukavasti tietoa, mutta tämä Veekoo - Tirronen Turusta jää aika mysteeriksi! Olisiko paikallisilla lukijoilla jotain tietoa tiedonjanoiselle?

Kuvassa on höyrylaiva, eikö? Niitä on käytetty jonkun verran vielä II maailmansodan jälkeenkin

Ikärasisti en kuitenkaan ole edes kahvipurkkien kohdalla - kaunis se on joka tapauksessa ja sopii hyvin muiden purkkien joukkoon lipastojen ja kaappien päällisiä täyttämään. 


Kahvipurkin ostin tavallisen kivijalka-kirpparin sijaan nettikirppikseltä. Olen seurannut Facebookissa Retro & Romu - sivua ja on kiinnostanut kokeilla ostaa sieltä jotain jo hyvän aikaa. Kaikki kiinnostavimmat olen aina missannut tai korkea hinta on tullut vastaan. 

Tämä purkki maksoi huikeat 20 euroa + postikulut. Sen minkä vaivattomuudessa ja valikoimisen mahdollisuudessa voittaa sen hinnassa häviää. Sivuilla liikkuu paljon tavaraa ja sieltä löytää helposti etsimänsä, mutta hinnatkin ovat nimenomaan keräilijähintoja eikä kirpparilöytöhintoja.


Myyjinä toimii kaksi yksityishenkilöä. Kauppa sujui todella kätevästi, varasin tuotteen, maksoin samantien tilille pyydetyn summan ja parin päivän päästä tulikin jo ilmoitus että paketti on saapunut postiin. Voin siis suositella luotettavuuden ja nopeuden puolesta! 

Tuotteet voi siis ostaa suoraan ilman huutokauppaa, mikä on minusta hyvä juttu. Nettihuutokaupoissa into menee usein sen takia, että pohjahinta on asetettu jo paria euroa vaille hinnaksi, joka myyjän saatava tuotteesta ja tällöin harva innostuu huutamaan edes sitä minkä tavallisessa huutokilpailussa olisi ollut valmis maksamaan.

Retro & Romu löytyy täältä. Sivulla on myös kansio jo myydyistä tuotteista, käykääpä varsin kuolaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...