keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kukkia keittiöön

Edellinen postaus oli pakko osata katkaista, jotta pysyisi järkevässä blogi-mitassa, tässä kuitenkin lisää asiaa samasta aiheesta!

1950-luvulla keittiöön ja kattaukseen väriä toivat Antti Nurmesniemen Pehtoorit, 60- ja 70-luvuilla Järvenpään Emalin valmistamat Finel-tuotteet. Punaisten ja sinisten pannujen lisäksi väreinä oli keltaista, vihreää, ruskeaa, turkoosia, sinapinväristä... Ja ne olivat koristeltuja.

Finel-astioihin koristeita suunnitteli Raija Uosikkisen lisäksi muun muuassa Esteri Tomula. Nimekkäimpiä koristeita ovat Kehrä, Ritari, Domino, Sini- ja Punahilkka. Värikkäät tuotteet olivat kansan rakastamia ja ovat edelleen - hinnat ovat koko ajan nousussa ja näitäkin keräillään, ulkomailla asti!

Itse ostin vähän aikaa sitten nämä Primavera-suojat hellalle.Kerrankin ihanan värikkäät, yleensä vastaan tulee vain tylsiä ruskeita - tai sitten huonokuntoisia. 

Näihin tuttuihin kuvioihin törmää astioiden lisäksi myös valaisimissa. Koriste on niissäkin kaunis, itse vain miellän sen niin astioihin, etten osaisi kotiini moista kuvitella. Hauskoja!

Kuvassa lamppu samalla koristeella, kuva lainattu täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...