keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Riikka

Kupeissa kiinnostukseni on suuntautunut erityisesti puhalluskoristeisiin kuppeihin 1970-luvun alkupuolelta, jokin niiden ulkonäössä vain erityisesti kohtaa oman makuni. Värit ja muodot ovat ihania, kerrassaan vaan valloittavia!


Jokin aika sitten kaappiin tiensä löysi kirpparilta vähän harvinaisempi kuppipari. Sarjan nimi on Riikka ja se on Anja Jaatinen-Winqvistin käsialaa, sitä löytyy ruskeana ja sinisenä. Sinisenäkin olisin varmasti ostanut, mutta enemmän omaa silmääni miellyttää tämä ruskea. Sarjaa on valmistettu vain vuoden, 1973-1974.
Kotimaisista lähteistä poiketen joillakin ulkomaisilla myyntisivuilla valmistusaika on annettu myös vuodelle 1975, joka tapauksessa kauaa tätä ei ole valmistettu. Harvinaisuuden takia on haluttu myös ulkomailla skandinaavisten vintage-astioiden keräilijöiden parissa.

On se vaan kaunis! Ei näitä raaski käyttää, edellinen omistaja oli pessyt koneessakin. Itsellä näitä on joskus pöydällä muuten vaan esillä eikä aina vaan kaapissa säilössä pyhäpäivää odottamassa.

Tältä se näyttää sinisenä, kuva lainattu japanilaiselta sivustolta - täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...