torstai 19. kesäkuuta 2014

Orient

Tuorein rakkauteni on tämä pieni Finelin pannu Orient-koristeella.


Oma pannuni on kooltaan pannuista pienin eli tilavuudeltaan 0,6l, näitä kutsutaan myös vauvapannuiksi johtuen niihin pienestä koosta. Tällainen söpöliini jolla keittää itselleen ja ystävälle kupposet kuumaa, pienestä ja pyöreästä pannusta tulee tosin hyvälle tuulelle pelkästään sitä katselemalla.


Orient-kuvio on puolestaan Raija Uosikkisen suunnittelema, ei siis ihme että miellyttää allekirjoittaneen silmää!


Orienteissa yleisin väritys on juurikin tämä ruskealla pohjalla musta koriste, toinen yleisin väri on tummansininen pohja ja vaaleammalla sinisellä koriste.


Harvinaisempia värejä ovat keltaisella pohjalla musta koriste sekä punaisella pohjalla oranssi koriste. Keltainen pannu on tavoitteena löytää tälle kaveriksi, mielellään samanlainen pieni tai pykälää isompikin näyttäisi hyvältä vieressä!


Samalla koristeella pannujen lisäksi on valmistettu Kesti-mallin kattiloita ja kasareita, niitä sellaisia ihania pyöreitä pullukoita, joita löytyy usealla koristeella ja lisäksi samaa sarjaa myös soikeaa pataa / kattilaa sekä mahdollisesti emalimukeja. Sellaisesta olen nähnyt kuvan netissä sinisenä, mutta voi toki olla myös tuotantoonpäätymätön esine kyseessä.


Tuotannossa nämä ovat olleet 60-luvulla. Kuvakollaasista, jonka otin näytönkaappauksena Inkerin arkistot-facebookryhmästä näkee hyvin että esineissä on myös sävyeroja. Omaa pannuanikin ostaessa valittavana oli toinen selvästi tummempi pannu ja tämä mihin päädyin, halusin vaaleamman jotta kuvio erottuu paremmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...