sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kirsikka

Finel-uutuus Anttilan kuvastossa vuonna 1969 on kerrassaan upea sarja nimeltään Kirsikankukka. Nimi lienee sittemmin muotoutunut joko kansan tai suunnittelijan suussa uusiksi, koska missään en ole törmännyt tästä kuviosta puhuttaessa muuhun nimeen kuin Kirsikka -  eihän kuviossa edes ole kirsikankukkia vaan nimenomaan ihania punaisia kirsikoita!


Sarjaan on siis alunperin kuulunut kattila, kasari sekä pannu - kukin kahdessa eri koossa. Näissä astioissa itsellekin tuo kuvio on muodostunut tutuimmaksi ja näitä näkeekin kirppareilla useimmiten. Kirsikka on myös Esteri Tomulan kynästä, niinkuin piirroksenomaisuudesta ja ilmeikkyydestä voi arvata. Kirsikka-kuviolla on koristeltu myös muki sekä kuvissa esiintyvä jääkaappirasia. 


Jääkaappirasiat ovat yleensä kuvioituina harvinaisempia herkkuja. Ne ovat kivoja käyttöesineitä vieläkin ja haluttuja keräilijöiden keskuudessa, koska niitä ei olla valmistettu paljoa eikä monella koristeella. Olen törmännyt Kirsikan lisäksi Vegeta-, Sinivuokko, Kehrä- ja Elisa-kuvioisiin, oletteko te bonganneet muita? Kaikissa kuviollisissa pohja on käsittääkseni valkoinen, kuviottomia näkee eri väreissä.


Itselläni kävi uskomaton tuuri tämän kanssa, löysin sen kirpparilta muistaakseni parilla kympillä kansineen päivineen ja kyseessä on vieläpä hyväkuntoinen yksilö! Finelin koristeltujen jääkaappirasioiden hinnat kuviosta riippuen liikkuvat viidenkymmenen ja sadanviidenkymmenen euron välillä. 


Myös Kirsikassa sen tietynlainen yksinkertaisuuden ja yksityiskohtien yhdistelmä jaksaa hurmata minut kerta toisensa jälkeen. Jääkaappirasia on lisäksi minusta varsin toimiva tarjoiluastia sellaisenaan esimerkiksi namuille, jääkaappiin tätä ei kyllä raaski millään piilottaa!


Tässä kirjoittelun lomassa sovin kaupat näyttökuntoisesta Primavera-vauvapannusta, nykyään on retroaarteiden bongaaminen on netin kautta niin paljon helpompaa, nyt vain odotellaan pakettia kotiin!

1 kommentti:

  1. Ihana kuosi, tykkään muutenkin kaikista kirsikka-aiheisista jutuista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...