maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kevät keittiöpurkkeihin

Talvisin säilytän näissä keittiöpurkeissä tuikkuja ja kynttilöitä, nyt kevään korvalla hurautin loput tuikut tyhjään kahvipurkkiin ja asettelin tekokasvit ruukkuihin. Kasvit eivät näyttäneet kivalta purkkien sisällä, joten vaihdoin suojaruukut sen verran isoiksi, jotta jäivät ulkopuolelle. Idea olisi huomattavasti kivemman näköinen oikeilla kasveilla, mutta valitettavasti ainakin itse olen niin surkea pitämään elossa minkäänlaisia kasveja niin on tyydyttävä näihin Ikean muovisiin korvikkeisiin.


Vasen purkki on 3 litrainen ja oikea 5 litrainen, eri kokoiset näyttävät mukavalta vierekkäin


Tässä näkyy kuinka saumattomasti suojaruukku sopi isompaan purkkiinVasen 3-litrainen on Keittiötölkki ja oikean puolimmainen Ilves-tölkki, molemmat Riihimäen LasinPurkkien kaverina tiikkisenkin päällä on tumman sininen Pehtoori-pannu, Skotte-säästökoira sekä pikkuruinen Hippo-pankki, taustalla näkyy Metropolitan-kahvipurkki.

Lasipurkkeja on tehty erikokoisina ja eri tuotenimillä, kokoja ovat ainakin 1-, 2-, 3-, 5- ja 10-litraisina. Riihimäen Lasi on valmistanut mm. Ihanne, Ilves, Keittiötölkki, Kodin tölkki, Neliapila ja Tynnyrin nimisiä lasipurkkeja. Karhu-, Kontio-, Ursus-ja Martta-tölkit ovat puolestaan Karhulan lasitehtaalta.

Keittiöpurkeissa komeileva, ja muutenkin Riihimäen lasitehtaan tunnuskuvana ollut, ilves on Oiva Kallion vuonna 1912 suunnittelema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...