torstai 11. huhtikuuta 2013

Kuvastimia

Yksi aikansa klassikko on Mäkisen Kuvastimen kukkapeili. Itselläni eteisessä ennen kukkapeiliä oli tuollainen tavallisempi leveäkehyksinen pyöreä peili, aikani etsin ruskea-valkoista kukkapeiliä ja nyt se vihdoin löytyi! Ruskea on samaa sävyä molemmissa peileissä ja käyvät kivasti yhteen.


Taustalla näkyy blogissa aiemmin vilahtaneita purkkeja sekä puhelinpöytä


Tässä taas heijastuu keittiön väli-ikkunan Marimekon Lokki-verhot, myöskin ruskea-valkoiset :)


Melkein samaan syssyyn löytyi ihana pirteän punainen pöytäpeili. Tädilläni on samanlainen ruskea ja muistan ihailleeni sitä aina lapsena, taisin varata sen penskana perinnöksi :DTästä taas heijastuu aiemmin blogissa vilahtanut varjostin, pöydällä Marimekon liina/kappaJalusta siis taittuu sisään sikäli mikäli peilin haluaa ripustaa seinälleMäkisen Kuvastimen historia ulottuu aina 1920-luvulle asti, 1920-luvun lopulla tyrvääläinen Kaarlo Mäkinen sai käsiinsä harvinaisuuden: ohjeen peilin valmistukseen. 1930-luvulla Mäkisenen oli saanut jo käyntiin teollisen peilinvalmistuksen ja markkinoina koko Suomi, itse Kaarlon kuoltua leski ja lapsineen jatkoivat toimintaa ja 1970-luvulla Mäkisen Kuvastin Oy oli johtava yritys Suomessa ja suuri nimi koko Pohjoismaissa. 1986 yhtiö myytiin uusille omistajille, yritys tunnetaan nykyään Finnmirror Oy:nä. Mikäli yrityksen historia kiinnostaa enemmän, täältä voi lukea Finnmirrorin 60-vuotishistoriikkia! 

Finnmirror valmistaa kukkapeilejä uustuotantona alkuperäisillä värityksillä, tällä hetkellä joitain värejä saa tarjouksesta hintaan 32,70e! Tilaamaan pääsee täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...