lauantai 17. elokuuta 2013

Carmen

Carmen on Tamara Aladinin käsialaa oleva sarja. Tunnetuin ja selvästi eniten kirppareilla liikkuva on juurikin kuvissa seikkaileva kääntömaljakko, tästä vielä se pykälää pienempään malliin törmää harvase viikko. Tämä oli löytö muistaakseni Jyväskylän Kirpparilla.fi:stä ja hintaa pari euroa niin olihan se otettava parempaan kotiin. Tämä on myös niitä lasiesineitä, jotka ovat kauniita myös kirkkaana muotonsa puolesta!


Carmen-kääntömaljakoita on olemassa esinnäkin paria eri mallia sekä useita eri värejä. Kuvissa seikkaileva kääntömaljakko on puristelasia ja siksi edullisempi, toinen kääntömaljakko on puolestaan taas muottiin puhallettu. Kuva lainattu Laatutavarasta

Tällaisen kaunokaisen haluaisin kyllä itsekin! Näitä on ainakin vihreinä, punaisina sekä amberin värisinä. Punaisten hinnat kieppuvat 100 euron paikkeilla, ja ovat kyllä niin kauniita etten minä ainakaan omastani raaskisi luopua! Ehkä vielä joskus minäkin...Näitä puristelasisia löytyy ainakin kirkkaina, ruskeina, harmaina, vihreinä, keltaisina, amberin värisinä, sinisinä... Kokoja on lisäksi kolme - ilman keskipylpyrää, yhdellä sekä kahdella. Tällaisen puristelasisen kääntömaljakon hinta puolestaan ei paljoa kympistä kohoa - oli koko tai väri mikä tahansa.


Silti se on minusta kaunis ja näihinkin syntyy helposti kutka kerätä useita eri kokoja ja värejä kauniiksi ryppääksi - kun hintakaan ei päätä huimaa!


Maljakko...

Carmen-sarjaan kuuluu kääntömaljakon lisäksi ainakin myös kulho/malja ja karahvi.


...kynttilänjalka

Kääntömaljakot ovat kyllä selvästi olleet 70-luvulla SE juttu - kääntömaljakoita löytyy myös esimerkiksi Kastehelmi-, Kehrä-, Rengas-, Käpy- ja Mesimarja-sarjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...