tiistai 3. syyskuuta 2013

Veikeät sorminuket

Tämä jos mikä menee kategoriaan Jos vielä joskus tarviis- ja Liian vastustamattomia söpöliinejä-ostot. Jos mä joskus saan lapsen/lapsia ni saadaan sitten leikkiä söpöillä sorminukeilla. 

Harmi kun laatikko vähän kärsi, koska myyjä oli varmuuden ja vielä tuplavarmuuden vuoksi pyörittänyt lootan ympäri useammankin kerroksen paaaksua teippiä ja sutannut nimet yli. Ei mua haittaa jos tällaisen kannessa on isoin haparoivin kirjaimin tavattu nimi, sehän kuuluu asiaan! Itse ainakin kersana signeerasin jokaisen kirjan, piirroksen, lelun, pelin jonka vaan omakseni tunsin... 

Vinkkinä muuten muillekin, joita ärsyttää moiset teippaukset tai hintalaput esimerkiksi kirjan tai LP:n kannessa tai vaikka nahkalaukussa - fööni käteen ja lämmittämään! Liima lämpeää ja irtoaa helpommin ja yleensä lähes täydellisesti - mikäli kärsivällisyyttä riittää! Lasi-, muovi- ja emaliesineistä puolestaan kuumalla vedellä ja fairyllä tai öljyllä :)


Setissä on viisi eri eläinhahmoa, ylärivissä karhu ja koira ja alarivissä kissa ja aasi sekä keskimmäisenä mysteerihahmo. Minun mielestäni se voisi olla niin hevonen kuin susikin, mitä mieltä te olette? 


Lelut on valmistanut TOFA-niminen lelutehdas Tsekkoslovakiassa, TOFA tulee tietenkin sanoista Toy Factory. Pikaisella googlettamisella näitä söpöliinejä löytyi erilaisella vaatetuksella sekä ihmishahmoja. TOFAn toiminta loppui lokakuussa 1997, jonka jälkeen vanhasta tehtaasta on tullut Wikipedian mukaan oikea ränsistynyt mörskä.


Kuva Tofan wikipedia-sivulta, minua kiehtoo suuresti tällaiset vanhat hylätyt rakennukset,joissa kuitenkin huokuu menneiden aikojen energia. Lomamatkoilla tykkään harhailla ihastelemassa "rappioromantiikkaa", tällaisissa paikoissa ehkä pääsee lähimmäksi aistimaan menneitä aikoja.

Itselleni näistä hahmoista tuli heti mieleen Myyrä, joka on sekin tsekkiläinen! Vaikka ensimmäinen Myyrä nähtiin vuonna 1956 Prahassa lisää jaksoja alettiin tuottaa vuonna 1963 - nämä ovat varmaan 1960-luvun puolivälin tienoilta eli ilmankos samoja vaikutteita löytyy!

Krtek eli tuttavallisemmin Myyrä


Hassut hahmot kauniine mekkoineen! Nämä löytyivät puhelinpöydälle Kuopion Kirpparilla.fi:stä, hintaa taisi olla pari euroa. Laatikko jo sinänsä on kaunis pitää esillä sopivassa välissä - vaikkei näille käyttöä vielä lähiaikoina olekaan.


Komea viisikko, näistä kyllä huomaa aidon käsityön! 


Mysteerihahmo ja koira. Kannessa tuo näyttää ihan selkeästi ilkeältä sudelta, mutta mitä enemmän asiaa mietin sitä epävarmemmaks tulen sen suhteen mikä se on! Koira on kuitenkin söpö, vähän ressukan näköinen raukka!


Karhun hampaita naurattaa, tämä karhu ei ainakaan ole ilkeä! Vieressä neiti Kissa ihanassa kukkamekossa. Näille minun settiläisille on sattunut kyllä ihanat vaatteet päälle!


Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä allekirjoittaneen suosikki! 

2 kommenttia:

  1. Ihania, minusta tuo mysteeriotus muistuttaa lammasta tai vuohta..

    VastaaPoista
  2. Totta, vois hyvin olla lammaskin! Mysteeri vaan kasvaa :D
    Ehkä vaan lapsi näkee sen niinkun se on tarkotettu nähtäväksi - tai yksinkertasesti laji on katsojan silmässä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...