tiistai 13. elokuuta 2013

Tulitikkuaskeista taulu

Ensinnäkin, kiitos Teille rakkaat lukijani jotka olette löytäneet tienne tänne myös hiljaisen heinäkuun aikana! Kirjoittelenkin muutaman blogitekstin tältä istumalta ja ajastelen niitä teille luettavaksi kun sattui tällainen outous kuin vapaapäivä omalle kohdalle. Vaikka kirpparihaille 24 tuntia eivät tunnu vuorokaudessa riittävän mihinkään AINA ehtii vähän käydä tonkimassa aarteita!

Harrastus tai keräilyn kohde, jota olen joskus kummaksunut on vanhat tulitikkurasiat. Ja mitä teinkään? Ostin pussillisen vanhoja tulitikkurasioita ja kehystin niiden etiketit ja sainpa muuten aika ihanan taulun!Eikä varmasti tule toista samanlaista taulua vastaan! Tauluun idea syntyi kun näin Ikeassa printtijulisteen, jossa oli aiheena vanhoja matkalippuja jne., ja mietin josko löytäisin jotain mitä voisin itsekin kehystää, koska Ikean massatuotteet eivät jostain syystä ole minua varten... 
Seuraavalla viikolla kirppuillessa näitä tuli vastaan kuin tilauksesta, riittivät vielä ihan mukavan kokoiseen tauluun ja valinnan varaakin jäi.


Sanonpa vaan, että vähän kivemman näköisiä kuin Sampo-tulitikkurasiat, vai mitä?


Ajan piilomainontaa? "Kahvia itsellenne - liikennetietoa lapsillenne!"


Voin hieman selventää mitä kaikkea taulusta löytyy, osa näistä oli tosi hauskoja ja kekseliäitä! Yritin myös etsiä suunnilleen miltä ajalta nämä ovat ja muuta aiheeseen liittyvää nippelitietoa.

Colombia-kahvi - kahvi, joka valloittaa Eurooppaa!

Neekeripoika kahvia - Sen maku on ain' verraton!
Kyseistä kahvia valmisti vuoteen 1983 asti toiminnassa  ollut Kokkolan kahvipaahtimo. Kokkolan kahvipaahtimo valmisti myös ainakin Emännän sekoitus-kahvia. Tätä maultaan verratonta         Neekeripoika-kahvia joivat mainoksen mukaan kaikki iloiset ihmiset.

Norsu-maalituotteet Maalituote oY
Maalituote oy on ollut toiminnassa vuosina 1949-1965.

Solstickan
Solstickan on vuodesta 1936 Ruotsissa toiminut hyväntekeväisyysjärjestö. Järjestön rahat lasten hyväksi tulevat nimenomaan Solstickan-tulitikkurasioista - ne ovatkin Ruotsin eniten myytyjä! Nykyään suurin osa varoista menee tieteelle sekä lastentautien tutkimiseen.

Mukana on myös GLO-safety match, Jyväs-hyvä, Sunflower safety match, The jumbo safety match...


Talous-kahvia Talous-osakekaupasta! - Juo parasta, käytä Talous-kahvia!
Talous-osakekauppa oli toiminnassa vuodesta 1901 aina vuoteen 1995 asti.  Hyvän ruoan puolesta! Youtubesta löytyikin jopa T-kaupan mainos!

SOK-leijona tulitikut - vedenkestävillä raapaisupinnoilla!

Bolinder - jääkaappi jokaiseen kotiin!
W. Rosenlewin omistukseen jo 1800-luvun puolella päätyneellä Porin konepajalla alettiin 1950-luvulla valmistaa jääkaappeja - tehtaalla valmistettiin aikojen saatossa tavaraa paistinpannuista laivoihin.              Jääkaapeistaan ja pesukoneistaan Rosenlew tuli kuitenkin tunnetuksi.

Lisäksi joukossa on esimerkiksi Highlander-, RIS-, POWER-, BROADCAST-, Philips-, TUKO-, Minerva- sekä Köpmannen-tulitikkuja.

Ostamieni tulitikkujen seassa oli myös juoma-etikettejä muutama, niitä siis seuraavaksi metsästämään niin pääsevät kehyksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...