perjantai 11. lokakuuta 2013

DISCUS

DISCUS on Aarikan muovisista pyöreistä 11cm halkaisijaltaan kokoisista levyistä koostuva tilanjakaja. Sen on suunnitellut Kaija Aarikka vuonna 1969. Pakkauksissa oli pyörylöitä 32 kappaletta ja niiden toisiinsa liittämiseen tarvittat muoviset liittimet, näin ollen pötköksi liitettynä DISCUS-jonoa pakkauksessa oli neljä metriä.


DISCUS-tilanjakajia on valmistettu myös uustuotantona 2000-luvun alkupuolella, nämä omani ovat pakkauksesta päätellen uustuotantoa, mutta itselleni siis kirpparilöytö. Uustuotantoon nämä pääsivät monikäyttöisyytensä suoman suosion myötä - käyttötarkoituksia on niin monia kuin käyttäjiäkin.  

Seinällä Marimekon Oodi-kankaasta taulu

Omani ripustin keittiön ja makuuhuoneen välissä olevaan ikkunaan. Ikkuna on 60-luvun arkkitehtinäyte saada luonnonvalo ylettämään asunnon keskellä sijaitsevaan keittokomeroon, mukava yksityiskohta kuitenkin minusta eikä tosiaan ihan niin komerolta tunnu tuo pienen pieni keittiöni. Väreiksi omaan pakettiini oli valikoitunut kirkas, valkoinen ja musta. Muina väreinä on ollut ainakin aniliini, punainen, keltainen, oranssi ja sininen.

60-luvun Pandan suklaamainos, aiemmin blogissa  ollut tulitikkuaskeista tehty taulu

Omistani kiinnittelin kymmenen kolmen levyn mittaista pätkää, kaikkiin alimmaiseksi kirkas levy ja muuten ihan sekavassa järjestyksessä. Tuossa ikkunassa on milloin mitäkin roikkumassa, viimeisimmäksi pieni pitsikappa. Haluan valon tulevan keittiöön, mutta samalla pientä näköestettä väliin ja eloa muuten valjulle seinälle.Mukana olevassa esitteessä inspiraatiota käyttötarkoitukseksi annetaan esimerkiksi huoneen jakajaksi, seinäelementiksi, pattereiden suojaksi, parvekkeelle ja kylpyhuoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...