keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Luna

Kaj Franck on ehkäpä kansainvälisestikin tunnetuin suomalainen keramiikka- ja lasimuotoilija. Hänelle tyypillistä oli kaiken tarpeettoman karsiminen, yksinkertainen muotoilu ja kierrättäminen.  Franckin tunnetuimpia töitä ovat Kilta- ja Teema-sarjat sekä Kartio-lasit.

Luna on Kaj Franckin suunnittelema puristelasisarja. Se oli tuotannossa vuodesta 1971 ja siihen kuului niin lautasia, juomalaseja ja kulhoja. Väreinä on ainakin vihreä, turkoosi, harmaa, ruskea ja kirkas. Niin lautasissa kuin kulhoissakin on reunassa paksumpi osa, pyörä paksunnos, jota juomalaseissa ei ole.Juomalaseja on viisi. Juomalaseja on minun tietoni mukaan valmistettu vain yhtä kokoa: korkeudeltaan noin yhdeksän senttimetriä, suun halkaisija noin seitsemän senttimetriä.
Jälkiruokakulhoja on kolme kappaletta. Luna-sarjaan kuuluu jälkiruokamaljojen lisäksi ainakin kolme isompaa kulhoa sekä iso laakeampi, melkein ovaalin mallinen kulho.


Itselläni on kulhoja vain yksi, tämä on halkaisijaltaan 18 senttimetriä ja noin yhdeksän senttimetriä korkea. Olen myös ilmeisen tykästynyt vihreään väriin, koska sarjan muun väriset ohitan suosiolla!

http://www.retromaa.fi/1224

2 kommenttia:

  1. Hei! Oliskohan mun äskettäinen kirppisostoni tällainen Luna??katoppas blogistani kuvaa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...