perjantai 7. kesäkuuta 2013

Ruusu-kahvipurkki

Tämä kaunis ruusukuvioinen kahvipurkki on 1960-luvulta. Se on oikein hempeä ja viehättävän näköinen, keskellä on voimakkaamman värisiä ruusuja ja sivuilla vaaleampia.


Samaista purkkia on olemassa kolmella eri kukka-aiheella, ruusun lisäksi orvokki sekä  tuoksuherne. 


Taustalla IRAn retropurkki sekä Erikoiskutsu-kahvia-purkki, josta löytyy postaus tästä

Ruusu-kuvioituja tulee kirppareilla vastaan aika usein, mutta tuoksuherne-kuvioidut purkit lienevät harvinaisimpia näistä. Kirppareilla vain yhteen törmännyt, joka sekin oli niin hurjan hintainen kuntoonsa nähden, jotta sai kyllä minulta jäädä ostamatta.


Omastani maksoin muistaakseni pari euroa, kymmentä euroa enempää näistä ei kannata maksaa. Jostain syystä näistä pyydetään kirpputoreilla järjestään viidestätoista kahteenkymmeneen euroon, jopa niistä huonokuntoisimmista. 


Nämä kaunokaiset ovat kuitenkin yleisiä, vaikka ikää on jo noin 50 vuotta. Näihin pätee sama totuus kuin niin sanottuihin sinappilaseihin, vaikka ovatkin Wirkkalaa niin ne ovat silti sinappilaseja. Ei nykypäivän hillopurkeistakaan tule tulevaisuudessa huippuantiikkia vain koska se on wanhaa tai retroa. 


Kannessa samanlaisia tummanpunaisia ja keltaisia ruusuja kuin purkin etupuolella


Orvokki-purkin kuva lainattu Huuto.net käyttäjän Mihytty myynti-imoituksesta, käyttäjän profiili täällä

4 kommenttia:

 1. Mulla on tuollainen ruusupurkki toisen ruusupurkin vieressä hyllyssä. Tuo ensinmainittu purkki on muistaakseni äidin entinen, toinen isompi ruusupurkki on kirpparilta. Ai kun pääsiskin taas kirppareita kiertelemään :)

  VastaaPoista
 2. On ne vaan nättejä, kumpainenkin yksin tai erikseen :)
  Vaikkei mitään löytäisi kirpparikierroksella niin on siinä silti sitä jotain mukaansa tempaavaa - jokaiselle jotakin. Toiselle terapian kaltaista omaa aikaa ja rauhoittumista, toiselle tapa nähdä ihmisiä ja tutustua samoista asioista kiinnostuneisiin. Ja se tunne kun löydät jotain keräilemääsi tai unelmien aarteen! Onnea tuleville kierroksille, toivottavasti seuraava on jo pian edessä ;)

  VastaaPoista
 3. Noita purkkeja on neljällä aiheella, eli mainitsemiesi lisäksi on vielä ketokukka. Valaistuin itsekin asiasta valla tällä viikolla, jollain fb-kirppiksellä törmäsin kuvaan. Koskaan en ole livenä nähnyt, noita muita kyllä liikkuu...

  VastaaPoista
 4. Wau! Olisipa kiva nähdä joskus koko sarja! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...