tiistai 18. joulukuuta 2012

Onnenlehti & Bambit

Heipä vaan!


Olen vihkiytynyt kirppari-ihminen ja ahkera kirppari-blogien lukija ja päätin aloittaa sellaisen nyt myös itse! Muista poiketen luovun myös tavarasta mielelläni järkevään hintaan, saatan katsella jotakin viikon ja sitten kyllästyä. Jos löydät postauksista jonkun sinun tulevan aarteesi niin kysy ihmeessä lisää! 

Ensimmäiseen postaukseen halusin valita kaksi erilaista esinettä.

Ensimmäinen on Riihimäen lasin, Helena Tynellin suunnittelema Onnenlehti-maljakko, joka on ollut tuotannossa vuosina 1971-1976. Rakastan erityisesti maljakon väriä, joka on nimeltään Amber. Maljakkoa on tehty myös kirkkaana, punaisena ja sinisenä. Maljakkoa on tehty myös eri kokoisina, eri korkuisina sekä sitten matalana mallina.

http://www.retromaa.fi/1211Toiseksi halusin valita hellyyttävät Bambit! Svante Turusen bambi yhdellä vasalla, pohjassa on  ST-50, säilyneet molemmat hyvässä kunnossa, myös arat korvat! Monet väittävät näitä Kupittaan Savella tehdyiksi, mutta minun käsitykseni mukaan Turunen ei ole koskaan ollut siellä virallisessa työsuhteessa. Hänellä on kylläkin ollut oma paja Helsingissä juuri 50-luvun vaihteessa, eli olisivatko nämä nyt sitten siellä valmistuneet. Aivan ihanat joka tapauksessa! 

http://www.retromaa.fi/1212


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...