torstai 20. joulukuuta 2012

Purkkeja purkkeja

Itselläni on keittiössä todella vähän kaappitilaa, johon apuna toimii oikein hyvin kauniit purkit, keittiön purkistossa tällä hetkellä teemana punainen. Pöytätasoa reunastaa jos jonkinmoista punasävytteistä purkkia, peltisiä ja muovisia, raidallisia ja kukallisia.

Kirpparilla törmää aika usein punavalkoraidallisiin purkkeihin. Niitä on niin Aarikan kuin Marianne-karkkipurkkeja ja olenpa kerran törmännyt sellaiseen, jossa oli kannen tarrassa maininta, että purkki olisi erään tiivistefirman piparitaikinapurkki! Aarikan tekstillä valmistetut ja Marianne-purkit ovat kooltaan identtisiä, raita on vain toisessa hieman kapeampi. 

Marianneja on muuten valmistettu jo vuodesta 1949!

http://www.retromaa.fi/1216
Raitapurkkien lisäksi yleinen näky kirpparihyllyillä ovat Viri-kaakopurkit. Sinivalkoiset purkit ovat mitä suloisimpia ruskeine kansineen. Niitä löytää aika helposti priimakuntoisena, sen verran useissa kodeissa tätä herkkua juotu! Itsellä on toisen purkin kannessa jonkun verran naarmuja, mutta itseäni moinen ajan näkyminen ei haittaa!

http://www.retromaa.fi/1215Lopuksi vielä hauska Viri-suklaajuoma iskelmä, jonka esittivät vuonna 1961 Kai Lind ja The Four Cats sekä Erik Lindströmin orkesteri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...