maanantai 16. syyskuuta 2013

Stella Polaris

Juuri kirjoiteltuani Nanny Stillin kauniista esineistä, kirpputorin hyllyllä minua odotti Stillin Stella Polaris tuhka-astia. Tuhka-astiaksi tämä ei kylläkään tule vaan kynttilän alle, minua ei ainakaan haittaa nuo tuhka-astian tupakkakolot! 


Tuhka-astia on todella tukeva ja massiivinen eli mitä paras ja turvallisin kynttilän alle. Värikin on mitä ihanin! Jostain syystä minulla ei ole aiemmin mitään esineitä tässä kauniissa keltaisen sävyssä - nyt kun sellainen löytyi kohtuuhintaan niin se oli melkein jo värin takia ostettava! 
Eniten tässä esineessä minua kiehtovat pohjassa kohoilevat pallerot. Sarjaan kuuluu tuhka-astian lisäksi koristepullo. Neljässä eri koossa löytyviä koristepulloja on ainakin kirkkaana, vihreänä, lilana, sinisenä, amberina, oliivinvihreänä, neodyminä ja keltaisena. Pulloista yleisin on 18,5cm korkea, lisäksi on kahden korkuisia kapeampia pulloja sekä "pieni" pullo, joka on 17 senttinen. 


Ensimmäiset Stella Polaris koristepullot sekä tuhka-astiat on valmistettu vuosina 1968-1973 sekä myöhemmin vuosina 1975-1976. Tuhka-astioita on tämän kauniin ja raikkaan keltaiset lisäksi ainakin sinisenä, amberina, kirkkaana, siniharmaana ja vihreänä.


Tuhka-astiat ovat niin sanottua köyhän miehen kristallia eli puristelasia ja koristepullot puoliautomaattikoneella muottiin puhallettua lasia. Tässä massiivisessä tuhka-astiassa tuo makea keltainen on todellakin edukseen, aivan ihana väri!Siinä se on loppusijoituspaikassaan. Alla oleva liina löytyi eurolla kesällä torikirppikseltä, siinä on aivan ihanat lämpimät värit ja pitsireuna, ja se on juuri levysoittimen kannen kokoinen! Torikirppiksiltä löytyy kyllä usein mahtavia löytöjä kohtuu hintaan, ensi kesää odotellessa!


Stellaria-maljakko, aika herkku... Kuva lainassa täältä Näitä myös ainakin sinisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...