sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Uudet asukkaat

Tein ehkä vähän harvinaisemman kirppislöydön, enkä moista olisi kyllä osannutkaan ennen tätä kuvitella kotiini - riittää että moinen on rappukäytävässä. Samantien kuitenkin kun näin sen myyntipöydässä poissa normaalista ympäristöstään näin tässä maailman yhdessä arkisimmista asioista sen kauneuden ja mahdollisuuden tuoda sen myös sisälle kotiin. Kyse on siis porraskäytävän nimitaulusta. Toivon vain, että tämä on oikeasti rautakaupasta eikä myyjän mukaan edellisessä muutossa tarttunut - tai edes luvan kanssa tarttunut, sillä edessä oli huoltoyhtiön tarran jämät... 

Sen lisäksi taulun alareunassa lukee Tähti-muovi Oy Helsinki. Tähti-muovi aloitti vuonna 1953 näiden nimenomaisten porraskäytävien nimitaulujen ja nimikirjaimien valmistamisen ja tosiaan, nythän nämä ovat jo niin arkisia ja varmasti useimmista porraskäytävistä löytyviä, ettei itselle ainakaan ole tullut mieleen tutkia tarinaa niiden takaa tai ylipäätään ajatella että jostainhan ajatus tähänkin on lähtenyt! 

Selvästi siis yksi niistä keksinnöistä, jotka ovat käytännöllisyydessään niin ylivoimaisia, ettei kehitys ole korvannut sitä millään. Niin yksinkertaista että se on jo kerrassaan loistava keksintö! Uuden vuokralaisen muutetta kirjaimet vain vaihtoon - ei liimajälkiä eikä muutakaan vaivaa - vau! Onko teistä muuten kukaan naperona sekoitellut nimitaulun kirjaimia?


Tähän malliin?

Tähti-muovia ei nykyisellään ole enää olemassa vaan se yhdistyi vuonna 1993 Kilpiteoksen ja Metallikilven kanssa Versaali Oyksi, joka valmistaa sisä- ja ulko-opasteita. 


Tässä kyseisessä taulussa luki ennestään Kotola, mutta se ei oikein sopinut kotini tyyliin... Kirjaimia löytyi K-raudasta ja rauha ja rakkaushan ne oli ensimmäisenä mielessä. Sellaiset asukkaat on hyvä löytyä kustakin kodista! Muunneltavuuskin tässä on todella iso plussa, ja ajattomuus! Vaikka tekstiä muuttaisi se on silti rauhallinen, ryhdikäs ja vangitsee katseen vaikkei siinä oikeastaan ole mitään erikoista. Ihana löytö!


Tarkkasilmäinen saattaa huomata, että N-kirjain näyttää vähän hassulta. Se on oikeasti Z, koska N-kirjaimet olivat loppu. Onneksi muovia on helppo muokata ja onhan tuo tuoltaan aika funky!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...